EU bizonylat

image description

EU BIZONYLAT KÉRELMEZÉSE

Az EU bizonylat az "A" mellékletben található állatfajok példányainak kereskedelméhez, illetve jogszerű megszerzésének igazolásához szükséges hatósági dokumentum. Az EU-ban „A” mellékletes állat csak EU–bizonylattal árusítható. Az EU bizonylat hátteréről illetve a kereskedelem szabályairól ezen a felületen tájékozódhat részletesen.

Honlapunkon az általános szabályok találhatóak, de a CITES és az EU vonatkozó jogszabályai számos speciális előírást tartalmaznak ezért minden esetben tájékozódjon még a kérelem benyújtása előtt.

FIGYELEM! A görög teknős, mór teknős és szegélyes teknős esetében az EU bizonylatot a tartás helye szerint illetékes területi természetvédelmi hatóságtól kell kérelmezni!

A szükséges formanyomtatványok ezen az oldalon, illetve a dokumentumtárban is megtalálhatóak.

EU bizonylat kiállítására, csak a természetvédelmi hatóság nyilvántartásba vétele után kerülhet sor.

A kérelmek tartalmi és formai követelményei:

  • EU bizonylat kérelem formanyomtatvány kitöltve, keltezve és aláírva
  • Amennyiben a példányhoz tartozik korábbi EU bizonylatTenyésztői bizonylatSzármazási Igazolás, Eredetigazolás, annak eredeti példánya
  • Amennyiben a példány az EU-n kívülről harmadik országból származik, a cites engedély(ek) másolata
  • Bármilyen egyéb rendelkezésre álló dokumentáció másolata (pl. védett fajok és veszélyes állatok esetén behozatali engedély másolata)
  • Nyilatkozat
  • Díj befizetését igazoló bizonylat másolata

Amennyiben külföldről vásárol EU bizonylat köteles példányt az Ön felelőssége, hogy az EU bizonylat érvényes legyen. Minden esetben olvassa el, az EU bizonylat 20. pontjában foglalt különleges feltételeket, mert a bizonylat csak annak teljesülése esetén érvényes. Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot az illetékes EU tagország kiállító hatóságával.